27
May

Uw bedrukte kartonnen verpakking op maat gemaakt

Brabo Kartonnage

Uw bedrukte kartonnen verpakking op maat gemaakt

Stel, u heeft een idee voor een nieuw product. Natuurlijk wilt u dat het product goed verkocht gaat worden. Een belangrijk onderdeel van een succesvol product is de verpakking. De aantrekkelijkheid van de verpakking bepaalt namelijk of uw klant het product interessant genoeg gaat vinden om eens beter te gaan bekijken en om hopelijk tot aankoop over te gaan. De vormgeving, kleuren en het soort lettertype wegen allemaal mee in die keuze. Uw verpakking moet daarom opvallen tussen soortgelijke verpakkingen, maar tegelijkertijd uitnodigend zijn.

Brabo Verpakking helpt u graag om uw wensen voor kartonnen verpakkingen vorm te geven. Vertel ons over het product dat u wil verpakken. Waar moet de verpakking aan voldoen? En waar en aan wie worden uw producten verkocht? Samen met u gaan we op zoek naar het mooiste en beste ontwerp voor uw verpakking op maat. Vanaf het moment dat u tevreden bent met het ontwerp, wordt het verdere traject door ons geregeld en kunt u uitkijken naar het moment dat uw eigen verpakking geleverd wordt!

Wat is kartonnage?

Met de term kartonnage wordt de productie en verwerking van karton bedoeld. Al het verpakkingsmateriaal van karton valt in principe onder kartonnage. Dat kunnen eenvoudige kartonnen dozen zonder bedrukking zijn, maar ook een kartonnen winkeldisplay, toonbankdisplays, bedrukte kartonnen trays of bedrukte postdozen. Alle kartonnen verpakkingen kunnen op maat gemaakt en naar uw wens worden gemaakt.

Standaard formaten kartonnen dozen bestelt u gemakkelijk in onze webshop.

Wat is er allemaal mogelijk?

Kartonnen verpakkingen op maat kunnen in vrijwel iedere branche worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een aantrekkelijke cadeauverpakking voor een speciale likeur of voor cosmetica, een mooi bedrukte postdoos om uw producten feestelijk naar uw klanten te versturen of een doos met eurohanger om direct in uw winkels op te kunnen hangen. Of het nu kartonnen verzenddozen worden of een exclusieve verpakking om op te vallen in het winkelschap, wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarmee u het beste resultaat bereikt.

Soorten doossluitingen

We begrijpen dat u zich eerst wilt oriënteren op de mogelijkheden van dozen op maat laten maken. Neemt u eens een kijkje in onze kartonnage voorbeelden, die wij de afgelopen jaren voor onze klanten hebben gerealiseerd. Om u nog verder te inspireren, informeren wij u hieronder alvast over een aantal mogelijkheden:

Autolock

Een doos met autolock bodem kenmerkt zich door het gemakkelijke gebruik bij het opzetten. Wanneer de doos wordt opgezet, vouwt de bodem zich automatisch uit en zet zichzelf vast. De autolock bodem is ook geschikt voor het verpakken van zwaardere producten.

Zweedse bodem

Dozen met een Zweedse bodem zijn te herkennen aan vier flappen die in elkaar haken. De Zweedse bodem is een voordelig alternatief voor de autolock bodem en kan ook gebruikt worden voor zwaardere producten. Eventueel kunnen de flappen aan de korte zijde van de doos wat worden verlengd voor extra stevigheid.

Doossluitingen bovenzijde

Voor het sluiten van de bovenzijde zijn er nog meer mogelijkheden en u kunt ook uw eigen idee voor het type doossluiting aan ons voorleggen. Bij wikkeldozen, postdozen en brievenbusdozen wordt veel gebruik gemaakt van een plakstrip. Maar u kunt ook kiezen voor een doos met los deksel, of een klepsluiting.

Of wat denkt u van een vlindersluiting? Er zijn twee soorten vlindersluitingen; een ervan kent u misschien van bonbondoosjes. Hierbij haakt de ene vleugel in de andere, waardoor deze eruitziet als een vlinder bovenop het doosje. Met het andere soort vlindersluiting worden bij het openen van de verpakking twee extra flappen (de vleugels van de vlinder) zichtbaar. Deze extra flappen zorgen voor een exclusievere uitstraling wanneer de klant de verpakking opent.

 

Stansen

Bij de productie van uw kartonnen verpakking wordt de verpakking uit het vel gestanst. Tijdens dit proces kunnen ook vensters worden uitgestanst. De openingen kunnen vervolgens worden voorzien van een plastic venster, of u kunt ze gewoon open laten. Net wat voor uw product het handigst is.

Blindpreeg

Het is ook mogelijk om uw kartonnen verpakking van een reliëf te voorzien door middel van een blindpreeg. Deze techniek wordt ook wel droogstempelen of in het Engels embossed printing genoemd.

Maak er een feestje van!

Door ook een bedrukking aan de binnenzijde aan te brengen, creëert u een verrassend effect voor de ontvanger.

Contact

Zoals u ziet, zijn er mogelijkheden te over! Wij kunnen ons voorstellen dat u door de vele mogelijkheden het lastig vindt om een keuze te maken. Onze kartonnagemedewerkers kennen de mogelijkheden en de beperkingen van verschillende verpakkingsmogelijkheden. Zij weten welk type karton bijvoorbeeld geschikt is voor het soort verpakking dat u in gedachten heeft. Neemt u daarom vrijblijvend contact met ons op om uw idee aan ons voor te leggen. Wij adviseren u graag!

Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.