Assortiment

Kartonnage

Kartonnen verpakkingen

Precies zoals u ze in gedachten heeft

Kartonnage biedt de uitkomst voor een kartonnen verpakking op maat. Dit is de core-business van Brabo Verpakking. Als verpakkingsgroothandel weten wij wat het inhoudt om te voldoen aan specifieke vraagstukken voor een verpakking op maat. Neem contact met ons op en ontvang informatie over de mogelijkheden voor kartonnage. 

Wat is kartonnage?

Kartonnage is alles wat buiten een ‘gewone’ vouwdoos valt. Met name postdozen, bodem deksel dozen, luxe dozen, displays, vouwkarton. Het zijn de verpakkingen die niet standaard te verkrijgen zijn, daarom moet het apart ontworpen worden. 


“Alles wat in karton op maat gemaakt moet worden kunnen wij. In de breedste zin van het woord. Er is veel meer mogelijk dan dat er op de pagina staat. Niets is te gek.” - Marvin Blom - Brabo Verpakking


De meeste oplossingen bieden wij in postdozen. Dit komt door de hoge vraag naar deze verpakking op maat. Maar ook displays worden gemaakt. Dit zijn de wat grotere oplossingen voor bijvoorbeeld supermarktketens. Vouwkarton wordt ook vaak gerealiseerd. Dat zijn bijvoorbeeld de drank dozen, maar ook ontbijtdozen.

 

“Alles wat in karton op maat gemaakt moet worden kunnen wij. In de breedste zin van het woord. Er is veel meer mogelijk dan dat er op de pagina staat. Niets is te gek."

Vragen over kartonnage?

Tijdens kantoortijden zijn wij altijd telefonisch bereikbaar om al uw vragen te antwoorden.

Kartonnage in de chocolaterie

Eén van onze branche specialisaties is de chocolaterie. In deze wereld draait het om mooie verpakkingen die een ervaring bieden in de winkel. Hierin zijn bonbonzakjes, bonbondoosjes, cateringdozen, diamantzakken, kruisbodemzakken, maar ook accessoires zoals etiketten en luxe draagtassen belangrijke artikelen. 

De voordelen van kartonnage

Kartonnage heeft twee grote voordelen ten opzichte van een standaard verpakking. Het eerste voordeel is een op maat gemaakte verpakking. Het is een unieke verpakking, met een perfecte pasvorm voor de producten die u verkoopt. Dit geeft een premium uitstraling en wekt het idee bij de consument dat er aandacht is besteed aan het vermarkten van een product. 

Hoe zorgen wij voor de beste kartonnage oplossingen?

Brabo Verpakking laat het stansen en cacheren doen op plekken daar waar de specialiteit is. De vrachtwagens van Brabo Verpakking hebben een vaste route langs deze specialisten. Op deze manier verzamelen wij een order bij elkaar. Bedrijf A kan erg goed zijn in het stansen van een kleine maat, terwijl bedrijf B erg goed is in het stansen van een maatje groter. Op die manier zorgen we ervoor dat we altijd de beste kwaliteit in huis halen en aanbieden aan onze klanten.

Wij kopen het karton rechtstreeks in bij de producent, maar het stansen en cacheren laten wij doen bij de beste partijen die geschikt zijn voor de aanvraag. Door het uit te besteden kunnen wij prijstechnisch ook scherp zijn. Nog een extra voordeel voor de klant dus. 

Het tweede voordeel is een luxe uitstraling en branding mogelijkheden. Bij kartonnage is het mogelijk om uw product helemaal in te richten zoals u dat voor ogen hebt. Dan spreken we niet alleen over de afmetingen en verpakkingsmogelijkheden, maar ook over de bedrukking, kleuren en materiaalkeuze. Deze elementen kunnen uw huisstijl en imago vertegenwoordigen. Verkoopt u bijvoorbeeld producten in het hoge segment? Dan is het mogelijk om uw kartonnage een luxe gevoel mee te geven. 

Heeft kartonnage nadelen?

Kartonnage kent weinig nadelen. Je kiest ervoor om het extra stapje te zetten betreft de uitstraling van een op maat gemaakte doos, of juist niet. De enige keerzijde van op maat gemaakte producten is dat het wat meer tijd kost om te leveren, ten opzichte van standaard verpakkingen die op voorraad liggen. Kartonnage moet namelijk op maat gemaakt worden en dit kost meer tijd vanwege de productie. 

Het is daarom van belang om met kartonnage vooruit de plannen. Hoe verder je als bedrijf vooruit kan plannen, hoe groter de kans is dat jij de verpakkingen op het gewenste moment in huis hebt. Heb je een vaste doorstroom van verkoop met bijbehorende verpakkingen op maat? Dan is het vooruit plannen van leveringen uiteraard beter en makkelijker vast te stellen. Maak hier dan ook gebruik van en benoem dit tijdens het oriëntatiegesprek met een van onze kartonnage specialisten. 

Binnen welke sectoren is kartonnage populair?

In de chocolaterie branche wordt er veel gebruikt gemaakt van kartonnage. De delicatessen worden op een luxueuze wijze gepresenteerd in de speciaalzaken. Dit is het voorbeeld van een product dat verder gaat dan alleen het eindproduct. Het gaat hier om de totale beleving. Van aankoop tot aan de koffietafel, waar jij en de visite genieten van de ambachtelijke bonbons. De bonbondoos geeft hierbij een extra dimensie. 


Richting de feestdagen is het erg populair om gebruik te maken van kartonnage. In die periode gaat het om beleving. En daar draagt een luxe verpakking op maat aan bij.

Stel, je hebt interesse in een kartonnage oplossing. Welke stappen doorloop je om tot de perfecte verpakking op maat te komen?

Bij een aanvraag doorloop je een aantal stappen.

  1. Stap één is het bekijken van voorbeelden. Alle geproduceerde producten zijn gedocumenteerd en gefotografeerd. Deze zijn te bekijken. Op basis van jouw aanvraag nemen we de meest aansluitende cases door. Zo krijg je inzicht in de mogelijke oplossingen binnen kartonnage.
  2. Zitten er oplossingen bij die aansluiten bij jouw vraagstuk en wil je het product zelf ervaren? Dan komen wij naar je toe met de passende modellen. Met de modellen als voorbeeld kunnen we de aanpassingen op maat bespreken, zodat we uiteindelijk tot een oplossing komen die volledig aansluit bij jouw product of dienst.
  3. Klaar voor een aanvraag? Dan kunnen wij een blanco model maken van jouw bestelling. Dit betekent dat er een enkel eindproduct naar je toe wordt gestuurd, zodat je dit al kan ervaren. De enige afwijking met het definitieve eindproduct is dat het blanco model niet bedrukt is. Dit komt doordat het speciaal wordt geproduceerd.

Veelgestelde vragen over kartonnage

Wat is de minimale afname van kartonnage?

De minimale afname van kartonnage is per product verschillend. Een display kan per 5 á 6 stuks afgenomen worden, terwijl andere oplossingen minimaal per 1000 stuks gaan.

Kartonnage is een bijzondere manier van bedrukken. Het drukwerk is van hoge kwaliteit, afkomstig van een drukvel. Dit drukvel wordt gecacheerd (op professionele wijze geplakt) op karton. Met deze techniek bereik je fotokwaliteit qua drukwerk. Dit is anders bij de golfkartonmachines voor gewone dozen, waarbij de kwaliteit veel minder hoog is. Deze extra bewerking maakt het wat duurder en zorgt ervoor dat de minimale afname wat hoger ligt. Denk hierbij aan 1000 stuks of meer.  

Wat zijn de kosten van een kartonnage oplossing?

De kosten van een kartonnage oplossing zijn volledig afhankelijk van het ontwerp en de materialen die gebruikt worden. Features van een ontwerp kunnen ervoor zorgen dat een verpakking duurder of goedkoper wordt. De materialen die gebruikt wordt beïnvloeden die prijs ook. Zo is een linnen laminaat van hoge kwaliteit. Het geeft een erg chique uitstraling, maar hier staat ook een hogere prijs tegenover dan wanneer je kiest voor een goedkopere afwerking, zoals een lak. Dit beïnvloedt de prijs enorm, waardoor de eindprijs erg kan verschillen. 

Laat je daarom adviseren door een van onze adviseurs. Zij begeleiden je met jouw budget naar de juiste verpakking op maat.

Ik heb een vraag over: Kartonnage
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.