11
Apr

Viering hoogste punt van nieuwbouw te Gilze

Een nieuwe mijlpaal

Viering hoogste punt van nieuwbouw te Gilze

Een half jaar later

In september 2022 is de bouw van ons nieuwe pand in Gilze gestart. Een half jaar later, op 31 maart 2023 vierden wij met o.a. medewerkers van Roozen van Hoppe, bouwlieden en het personeel van Brabo Verpakking dat het hoogste punt bereikt is.

De regen viel die dag met bakken uit de hemel, maar dat kon de pret niet drukken. Deze feestelijke aangelegenheid werd met een grote groep mensen gevierd. Gelukkig kan er inmiddels droog gestaan worden in het pand waardoor het mogelijk was om een film te bekijken van de bouw tot nu toe. De prachtige beelden en montage van de film is gemaakt door Spotcompanion. Tevens waren er nog enkele betrokkenen die enkele woorden spraken tot de aanwezigen.

Hendrik Roozen (eigenaar Roozen van Hoppe) haalde in een zijn speech aan dat Roling en hij in 2008 al het eerste contact hadden om Brabo Verpakking te gaan vestigen op Midden Brabant Poort te Gilze.

Roling memoreerde aan de vorige bijeenkomst op het bouwterrein. “6 maanden geleden stonden we hier ook en keken we tegen een grote zandvlakte. Nu kijken we naar een indrukwekkend pand. 12 meter hoog, een hal van 7000 m2 en een prachtige kantoorruimte.“

In weer en wind

Een groot gedeelte van de enorme klus is geklaard.  Een klus waar iedereen hard aan heeft gewerkt. Dank aan alle betrokkenen, waaronder de volgende personen:  

Erwin, de werkvoorbereider van Roozen van Hoppe,  die midden in het project stapt en meteen de prioriteiten weet te bepalen en ze ook meteen oppakt.
Arnold, de uitvoerder van Roozen van Hoppe, die met hart en ziel de bouw begeleidt en de rode draad in de planning bewaakt.
En natuurlijk de bouwmedewerkers die de afgelopen tijd in weer en wind hebben gewerkt. Want wat is het een weer geweest. Van blubber tot vriezen, van een briesje tot storm. We hebben bouwvakkers gezien die elke week een dikkere jas aan trokken en een extra sjaal om deden.
Applaus voor hen, uiteindelijk hebben zij het pand gemaakt tot wat er nu al staat.

Maar niet alleen de bouw zelf heeft ervoor gezorgd dat we zover zijn. Vergeet niet de voorbereidingen die ook tijdens de bouw blijven doorlopen. Ondersteuning van Johan Rietveld, de bouw begeleiding, en natuurlijk Jeroen Pel tijdens de bouwvergaderingen zijn van wezenlijk belang geweest om te komen tot waar we nu zijn.

Opruimen

Ook bij de medewerkers van Brabo Verpakking begint het steeds meer te kriebelen nu zij het bedrijfspand zien groeien. Er is al hard gewerkt om zo veel mogelijk op te ruimen in het huidige pand. Tenslotte is alles wat is opgeruimd eenvoudiger te verhuizen, of hoeft helemaal niet meer verhuisd te worden. Ook wordt er al druk nagedacht over de inrichting van het nieuwe magazijn en hoe we onze voorraad zo efficiënt mogelijk kunnen verhuizen.

Roling van de Wijdeven: " 6 maanden geleden stonden we hier ook en keken we tegen een grote zandvlakte. Nu kijken we naar een indrukwekkend pand.12 meter hoog, een hal van 7000 m2 en een prachtige kantoorruimte."

De vlag

Na de verschillende praatjes was het tijd om de vlag te hijsen. Ondanks de regen was dit een heugelijke gebeurtenis. Toen de vlaggen eenmaal wapperden was er gelegenheid om - getooid met een heuse Brabo-helm - een rondje te maken door het pand. Zo konden de magazijnmedewerkers een eerste gevoel krijgen bij hun nieuwe domein en de medewerkers van kantoor hebben hun plekjes voor hun bureau alvast uitgezocht.

Onder het genot van een drankje en een frietje is er nagepraat over deze mooie vorderingen en hoe de toekomst er uit gaat zien…

De bouw tot nu toe in vogelvlucht

Met dank aan Spotcompanion voor het maken van deze prachtige beelden en film.