29
Sep

3 generaties zetten 'eerste schop' in de grond bij officiële start nieuwbouw

Feestelijke officiële start

3 generaties zetten 'eerste schop' in de grond bij officiële start nieuwbouw

Officiële start nieuwbouw in Gilze

In september 2022 is de bouw van ons nieuwe pand gestart. En afgelopen vrijdag is dit ter plekke officieel gevierd met de onthulling van een groot reclamebord.

Roozen en van Hoppe Groep heeft een mooie middag georganiseerd op de locatie van het nieuwe pand op Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort.

De eigenaar van Brabo Verpakking, Roling van de Wijdeven heeft een korte toespraak gehouden waarin hij o.a. Roozen en van Hoppe, de gemeente Gilze en Rijen, Johan Rietveld, Ron Treffers, Paul van den Bersselaar en Dave Schoormans bedankte. Ook Wethouder Merijn Scheifes en Raymond van Passier van Roozen en van Hoppe Groep hebben een kort woordje gesproken.

Geschiedenis

Brabo Verpakking is al bijna 100 jaar geleden gestart als Brabo Handelsonderneming. Op 1 januari 2000 nam de vader van Roling, Jack van de Wijdeven samen met zijn vrouw Marie-Louise het bedrijf over en veranderden zij de naam naar Brabo Verpakking. De belangrijkste klantengroep waren toen de detaillisten. Die groep werd snel uitgebreid met meer industriële klanten, zoals magazijnen.

Het groeiende bedrijf had meer ruimte nodig, waardoor Brabo Verpakking in 2003 verhuisde naar een nieuw pand op industrieterrein Minervum in Breda. Het bedrijf groeide echter al na 6 jaar uit haar voegen, waardoor Brabo Verpakking in 2009 opnieuw verhuisde. Ditmaal naar de huidige locatie aan de Paardebijsters in Breda. Zoon Roling trad in 2003 in dienst bij Brabo Verpakking, om alles te leren over het reilen en zeilen van de verpakkingsgroothandel. In 2015 nam Roling het bedrijf volledig van zijn ouders over en sindsdien wordt Brabo Verpakking geleid door Roling en zijn vrouw Elly. En nu is het weer tijd voor een nieuwe stap: de nieuwbouw in Gilze.

De eerste schop

Bij de officiële opening van de bouw hebben de 3 generaties samen de ‘eerste schop’ in de grond gezet. Behalve zoon Thijmen, mocht ook dochter Annegien een stukje mee graven.
Tevens heeft het hele gezin samen het officiële reclamebord onthuld wat te zien is op de locatie.

Dit heuglijke feit werd niet alleen met de familie gevierd, ook de diverse partijen die betrokken zijn bij de bouw en natuurlijk ook het personeel van Brabo Verpakking was hierbij aanwezig.
Na de toespraken was het tijd om met elkaar te proosten en tevens is er genoten van een heerlijk frietje.

 

Foto's: Linda van den Bogaard - Luxografie