25
Jan

Het eindresultaat van de bouw in Gilze

Bekijk de film van onze nieuwbouw

Het eindresultaat van de bouw in Gilze

Hoe het begon

Brabo Verpakking begon in oktober 1926 als Brabo Handelsonderneming en verkocht voornamelijk kantoorartikelen en speelgoedautootjes. In de loop der jaren gingen er ook steeds meer verpakkingen over de toonbank. Op 1 januari 2000 namen Jack en Marie-Louise het bedrijf van de toenmalige eigenaar over en de naam Brabo Verpakking was geboren. Drie jaar later kwam zoon Roling in dienst en na 12 jaar nam hij het bedrijf samen met zijn vrouw Elly volledig over. Onder hun leiding is Brabo Verpakking uitgegroeid tot het full service bedrijf gespecialiseerd in verpakkingen van vandaag de dag. 

De groei die het bedrijf heeft doorgemaakt zorgde ervoor dat Brabo Verpakking meerdere keren moest verhuizen omdat het bedrijf letterlijk en figuurlijk uit haar voegen barstte. In 2022 werd daarom gestart aan de nieuwbouw van het huidige moderne, en toekomstbestendige, pand in Gilze. Maar waarom juist Gilze?

Roling verklaart: “Brabo Verpakking is toe aan een nieuwe, ik mag wel zeggen, grote stap. Na jarenlang in Breda te zijn gevestigd is het tijd voor een nieuw pand in Gilze. We zijn toe aan een groter pand met een mooie en professionele uitstraling. Daarnaast willen we centraler in Brabant zitten. Waar ben je dan beter af dan in het midden van Brabant? Tegelijkertijd speelt duurzaamheid ook een grote rol. Ons nieuwe pand voldoet aan de huidige duurzame richtlijnen.”

 

''Daarnaast willen we centraler in Brabant zitten. Waar ben je dan beter af dan in het midden van Brabant? ''

De bouw

De officiële start van de nieuwbouw was in september 2022. Het personeel, familie en diverse partijen die bij de bouw betrokken waren, waren hierbij aanwezig. In een grote kale vlakte, zetten voormalig eigenaar Jack, zijn zoon Roling en diens zoon Thijmen de ‘eerste schop’ in de grond. En ook dochter Annegien hielp enthousiast mee. Na de toespraak van Roling, de aannemer en de wethouder was het tijd om te proosten en te genieten van een lekker frietje.  

De bouw verliep voorspoedig en in december 2022 werd de staalconstructie van het nieuwe pand geplaatst. Het weer zat flink tegen, maar de mannen van Roozen van Hoppe hebben alle zeilen bijgezet en keihard doorgewerkt terwijl zij blubber, vrieskou en stormen hebben doorstaan. Het steeldeck kon dankzij hun inzet al in februari worden geplaatst. Petje af voor deze mannen!

Nadat op 31 maart het hoogste punt werd bereikt, hesen we de vlag en maakten hier een mooi feestelijk moment van. Roling blikte terug op het zetten van de eerste schop: “6 maanden geleden stonden we hier ook en keken we tegen een grote zandvlakte. Nu kijken we naar een indrukwekkend pand. 12 meter hoog, een hal van 7000 m2 en een prachtige kantoorruimte.“

“6 maanden geleden stonden we hier ook en keken we tegen een grote zandvlakte. Nu kijken we naar een indrukwekkend pand. 12 meter hoog, een hal van 7000 m2 en een prachtige kantoorruimte.“

Sleuteloverdracht

Op 21 juli 2023 was het al tijd voor het volgende feestje. Onder het genot van een hapje en een drankje was het tijd voor de sleuteloverdracht.
Hierna ging het heel hard. Eerder dan verwacht vond de verhuizing plaats en sinds 7 augustus zijn wij werkzaam vanuit Gilze waar we nog vele jaren met plezier zullen werken.

De opening

Op 9 en 10 november 2023 vierden wij de opening van het pand met medewerkers, familie, klanten, leveranciers en overige samenwerkende partijen. Hierbij hoorde natuurlijk een rondleiding door het indrukwekkende pand. Gezamenlijk werd de schitterende compilatie van de nieuwbouw, die SpotCompanion voor ons heeft gemaakt, bekeken. Er was een heuse feesttent, lekkere hapjes en drankjes en met dank aan onze eigen Feest DJ Mitch gingen op de laatste avond de handjes de lucht in en de voetjes van de vloer. Swingen maar!

De film

Gedurende de bouw is SpotCompanion regelmatig langs geweest om het proces van de bouw mooi in beeld te brengen. Tijdens de bouw hebben we al enkele filmpjes gedeeld. SpotCompanion heeft een schitterende compilatie van de hele bouw en het eindresultaat gemaakt. Tijdens de opening hebben we deze laten zien en nu kan iedereen met ons meegenieten. Kijkt u mee?

Wilt u ons nieuwe pand zelf bewonderen?

U bent altijd van harte welkom. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen voor een rondleiding, lekker bakje koffie en een adviesgesprek met één van onze verpakkingsspecialisten. Wij zien u graag!