29
Sep

Papieren tassen bedrukken met uw logo

bij Brabo Verpakking

Papieren tassen bedrukken met uw logo

Zoekt u een leverancier om uw papieren tassen te laten bedrukken? Brabo Verpakking heeft al vele klanten blij gemaakt met bedrukte tassen. Misschien ook u!

Waarom papieren tasjes bedrukken?

Met een papieren tas met het logo van uw bedrijf of winkel, maken uw klanten reclame voor uw bedrijf. Zij lopen immers met uw bedrukte papieren tas over straat. Een bedrukte papieren tas draagt daarnaast bij aan een positieve merkbeleving van uw bedrijf en straalt professionaliteit uit.

Waarvoor worden papieren tassen gebruikt?

De meeste van onze klanten gebruiken de papieren tassen om de producten uit hun winkel mee te geven aan hun klanten. Dit kunnen cadeau artikelen zijn, cosmetica, kleding, maar ook groente- en fruit of andere levensmiddelen. Daarnaast worden bedrukte tassen gebruikt op beurzen of evenementen om bijvoorbeeld foldermateriaal in mee te geven.

Welke papieren tassen kunnen worden bedrukt?

Iedere papieren tas kan worden bedrukt. U heeft de keuze uit bijvoorbeeld bruin kraft, maar ook gebleekt wit kraft als de papieren tassen stevig moeten zijn. Hoeven de tassen niet veel gewicht te kunnen dragen, dan kunt u ook kiezen voor gewone papieren draagtassen in iedere gewenste kleur. Hierbij kunt u ook kiezen voor wat dikker papier, voor een luxere uitstraling. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een vlakke handgrepen, gedraaide handgrepen, handgrepen in de vorm van een koord of lint of een gestanst handvat. En wilt u zich met uw merk nog net iets meer onderscheiden? Dan kunt u kiezen voor een mat- of glans laminaat afwerking.

Minimale oplage papieren tassen bedrukken

Brabo Verpakking kan papieren tassen bedrukken vanaf 250 stuks, met bedrukking in één kleur. Voor de meeste van onze klanten is bedrukking in één kleur voldoende. Ook kunt u papieren tassen laten bedrukken in full colour. Dit is, afhankelijk van het ontwerp, bij Brabo Verpakking mogelijk vanaf 5.000 á 10.000 stuks.

Waar te beginnen met papieren tassen laten bedrukken?

Grote kans dat u eerst wilt weten wat het gaat kosten om papieren tassen te bedrukken. Deze vraag is afhankelijk van uw ontwerp, het materiaal van de papieren tas, de uitvoering en de oplage:

Het ontwerp en oplage

Om een tas, of een andere verpakking te bedrukken, moet van uw bedrukking een cliché (een soort mal voor drukwerk) worden gemaakt. Omdat deze kosten voor ieder nieuw ontwerp moeten worden gemaakt, zullen de kosten per papieren tasje lager uitvallen wanneer u er meer van bestelt. Het loont daarom om eens te kijken of het mogelijk is om een grotere oplage te bestellen. Als het ontwerp hetzelfde blijft, kan het cliché wel weer opnieuw worden gebruikt bij een volgende bestelling, waardoor u die kosten maar één keer heeft.

Eén kleur of full colour bedrukking?

Bedrukken in full colour is een kostbare optie. Vaak is bedrukken in één kleur ook al voldoende om uw merk te laten opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde papieren tas, in de huisstijlkleur van uw bedrijf, zoals een rode tas met witte bedrukking, of een witte tas met roze bedrukking.

Bij grotere aantallen, vanaf ongeveer 5.000 stuks, is het ook mogelijk om uw tassen aan beide zijden te laten bedrukken. Ook is het mogelijk om een bedrukking aan de zijkant op te nemen.

Materiaal en uitvoering kiezen

Moeten de tassen ook zwaardere artikelen kunnen dragen? Wilt u een luxe gevoel overbrengen, of moet de tas vooral praktisch zijn en niet teveel kosten? Bij de keuze van het materiaal en uitvoering kunt u het zo eenvoudig of uitgebreid maken als u zelf wilt:

To Kraft or not to Kraft?

Kraft is een zeer stevige papiersoort en van nature bruin van kleur. Het papier kan tijdens het productieproces worden gebleekt om het wit te maken. Kraft papier wordt gebruikt wanneer papieren draagtassen stevig moeten zijn, of als ze een duurzame uitstraling moeten hebben.

Dikte papier

De dikte van het papier bepaalt natuurlijk de stevigheid, maar ook de uitstraling van de tas. Dit is niet meteen te zien, maar wel te voelen als uw klant de tas overhandigd krijgt. Papieren draagtassen zijn doorgaans verkrijgbaar in diktes vanaf 70 gram/m2 tot zo’n 180 gram/m2. Hierbij voelt een papieren draagtas van 70 gram/m2 eerder als een goedkope papieren tas en een 180 grams papieren tas als stevig of luxe.

Formaat

Welke producten wilt u gaan verpakken in de tas? Hoeveel moet erin kunnen? Wilt u verschillende formaten voor als een klant een klein product koopt en als een klant meerdere producten koopt? En hoeveel verschillende formaten zijn dan voldoende? Houd er rekening mee dat voor ieder formaat meestal een apart cliché moet worden gemaakt. 

Type handvat

Het platte handvat en het gedraaide handvat worden het meest gebruikt bij papieren tassen. Een gestanst handvat is ook mogelijk, maak kan oncomfortabel zijn bij het dragen, tenzij het wordt verstevigd. Wilt u wat anders, of een luxere uitstraling? Dan kunt u kiezen voor een handvat van touw, een satijnen lint, of katoenen koordjes in een vrolijk kleurtje.

Bodemkarton

Papieren draagtassen worden platgevouwen verpakt en aangeleverd. Bij het openvouwen van de draagtas, wordt het bodemvlak uitgevouwen, om de producten er gemakkelijk in te doen. Met een bodemkarton geeft u extra stevigheid aan de bodem, wordt de tas nog eenvoudiger opgezet en blijft de tas, bij het gebruik, mooi in vorm.

Extra opties

U kunt nog extra versteviging aan de tas toevoegen door de bovenkant om te laten slaan. Dit zorgt ervoor dat de tas steviger aanvoelt en dat draagkoordjes of -lintjes niet uitscheuren. Voor een exclusieve uitstraling én stevigheid, is het mogelijk om de buitenzijde te voorzien van een glans- of mat laminaat finish.

Hulp nodig?

U ziet dat er veel mogelijk is bij het bedrukken van papieren tassen. Wilt u graag advies over wat de beste opties zijn voor uw bedrijf? Brabo Verpakking adviseert u graag vrijblijvend over de kosten en mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u vrijblijvend een offerte opvragen of een andere vraag stellen. Kijk op onze contactpagina voor andere mogelijkheden om contact met ons op te nemen.

Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.