De naam van deze klant spreekt tot de verbeelding en het is ook echt een drijvende boerderij! Én met koeien. Gelukkig drijven de koeien niet in het water - al zouden ze dat misschien niet eens vervelend vinden, in de zomer en op een luchtbedje - maar op een drijvend high-tech platform in de haven van Rotterdam.

Floating Farm begon in mei 2019 als eerste drijvende boerderij ter wereld. Een ambitieus en innovatief project, dat ontstaan is vanuit de visie: Gezond voedsel produceren in steden, dichtbij de consument.

Geïnspireerd door voedseltekorten na orkaan Sandy in 2012 in New York, kwamen de oprichters van Floating Farm met het idee om de voedselproductie voor de stad, dichter bij de stad brengen. Doordat grootstedelijke gebieden dicht op elkaar zijn gebouwd, is er normaal gesproken geen ruimte voor landbouw. Dit zorgt voor veel transport van landbouwbedrijven in het buitengebied naar de stad, waar de producten worden verkocht. Door het landbouwbedrijf naar de stad te brengen is minder transport nodig tussen productie- en winkellocaties en blijft voedsel altijd voorradig.

Op het drijvende platform wordt dagelijks 800 liter rauwe melk geproduceerd, die zo puur mogelijk wordt verwerkt tot gepasteuriseerde melk, karnemelk, yoghurt, boter en sinds kort kaas. De melk is favoriet bij cappuccino-bars in Rotterdam en de kaas is nu al een hot item, omdat de vraag groter is dan het aanbod.

Naast dat de producten in de eigen boerderijwinkel en via de webshop worden verkocht, zijn de melk en kaas ook te verkrijgen bij lokale SPAR-winkels, kaasboeren en boeren-stadswinkels. Ook is het aanbod te bestellen via online supermarkten Picnic en Gorillas in de regio Rotterdam.

Ervaringen met Brabo Verpakking

Sinds september 2019 levert Brabo Verpakking de flessen voor melk en karnemelk en verzegelbare cups voor yoghurt aan Floating Farm. We vroegen Floating Farm hoe hun ervaringen zijn met Brabo Verpakking.

Hoe zijn jullie bij Brabo Verpakking terecht gekomen? En waarom hebben jullie voor Brabo Verpakking gekozen?

In eerste instantie zocht Floating Farm via Google naar verpakkingsgroothandels voor flessen en later voor potten. Floating Farm vond het erg prettig dat er door de medewerkers van Brabo Verpakking mee werd gedacht met hun verpakkingsvragen. Zo levert Floating Farm bijvoorbeeld zelf etiketten aan en laat Brabo Verpakking deze etiketten op de flessen voor melk en karnemelk plakken.

Welke eisen hadden jullie aan het verpakkingsmateriaal en aan de leverancier van het verpakkingsmateriaal?

Natuurlijk moest het verpakkingsmateriaal voldoen aan de normen met betrekking tot hygiëne. Daarnaast was het van belang dat de verpakkingen voortdurend leverbaar zijn, redelijk geprijsd en dat er ook duurzame oplossingen worden aangeboden.

Hoe bevalt de samenwerking met Brabo Verpakking?

Heel goed. Als startup heb je te maken met groeistuipen. Het is prettig dat Brabo Verpakking meedenkt in de mogelijkheden.

Is er verder nog iets wat je kwijt wilt?

Ja, een tip voor startups: Verdiep je vooraf goed in de kosten van de verpakkingen. Wat je qua prijs kwijt bent aan verpakkingen is een groot aandeel van je product. Voor Floating Farm is dit meer dan zij vooraf hadden bedacht.

Ik heb een vraag over: Floating Farm
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.