Veelgestelde vragen duurzame verpakkingen

FAQ Duurzame Verpakkingen

Antwoord op veelgestelde vragen

Wat zijn duurzame verpakkingen?

Een verpakking is duurzaam, wanneer er bij de productie van nieuwe verpakkingen gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Of er wordt bewust voor gekozen om de verpakking van één enkele materiaalsoort te maken, zodat deze na gebruik beter gerecycled kan worden.

Een duurzame verpakking kan goed gerecycled worden, waarna er weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt.

Welke verpakkingen zijn milieuvriendelijk?

Er zijn veel milieuvriendelijke materialen met een minimale impact op het milieu. De meeste milieuvriendelijke verpakkingen bestaan uit papier & karton, palmblad, PLA, CPLA en suikerriet. Naast dat deze materialen goed gerecycled kunnen worden, kunnen ze zich kwalitatief meten aan de traditionele plastic verpakkingen. Dit maakt ze tot een goed alternatief.

 

Waarom duurzame verpakkingen kiezen?

Met een duurzame verpakking draag je bij aan een beter milieu en een circulaire economie. Wanneer de verpakkingen op de juiste manier worden gerecycled en hergebruikt voor de productie van nieuwe producten, zorgt dit voor een vermindering van de afvalberg. Daarmee creëren we een schonere omgeving voor toekomstige generaties.

Daarnaast laat je door gebruik te maken van milieuvriendelijke verpakkingen zien dat je aandacht hebt voor het milieu en hier een bijdrage aan wilt leveren. Steeds meer consumenten zijn bewust bezig met hun impact op het milieu.  Door uit te stralen dat jouw bedrijf en product zich hier ook voor inzetten, kan dit zorgen voor een positieve impact op je product- en bedrijfsimago.