19
Aug

Dit wist u vast nog niet over kokers

Zoveel meer mogelijkheden dan posters verzenden

Dit wist u vast nog niet over kokers

Dit wist u vast nog niet over kokers

Bij kartonnen kokers denkt u vast als eerste aan de kokers voor de verzending van posters. Er is echter nog veel meer mogelijk. Lees over de veelzijdige mogelijkheden van kartonnen kokerverpakkingen waar u niet direct aan zou denken.

Waarom kartonnen kokers?

Rond is stevig, dat wisten de Romeinen ook al. De druk wordt gelijkmatig verdeeld doordat er geen zwakke hoeken zijn. Omdat ze zo stevig zijn, worden kartonnen kokers ook gebruikt als hoekversteviging in palletdozen voor het verpakken van zware industriële producten.

Ook is karton goed recyclebaar en past het in het imago van duurzaam verpakken.

 

Wat kun je er dan nog meer in verpakken dan posters?

Wat denkt u van lampen, buizen, bouwtekeningen, grote folders of flessen? Maar ook poeders, dierenvoeding of andere droge voedingsstoffen zijn geschikt om te verpakken in kartonnen kokers. Hiermee is het een goed alternatief voor blik. Voor voedselproducten kan de binnenzijde van de koker een laag aluminiumfolie worden aangebracht. En voor de sluiting kan de koker bijvoorbeeld voorzien worden van een strooidop.

Wat een prachtig product zeg! Wat moet ik nog meer weten over kokers?

Je kunt kartonnen kokers grofweg in twee categorieën indelen: 

  • Spiraal gewikkelde kartonkokers. Hierbij zie je schuin over de koker, in een spiraal, lijnen lopen. Bij dit proces worden belijmde papierbanen onder een schuine hoek bij elkaar gebracht en op een stalen as gewikkeld. De hoeveelheid papierrollen bepalen de dikte van de koker. Als de koker de juiste dikte heeft gekregen, wordt hij op de gewenste lengte netjes afgesneden.
  • Recht gewikkelde kokers. Hierbij zie je over de lengte een lijn. Bij dit proces worden de kokers uit één brede rol papier gewikkeld. Op een stalen as wordt de rol afgewikkeld en vervolgens belijmd tot de gewenste kokerdikte is bereikt. Daarna wordt het papier afgesneden en de koker van de as gehaald.

Ieder proces heeft zijn voor- en nadelen. Neem contact met ons op om u te laten adviseren over de beste oplossing voor uw product.

Maatwerk en bedrukt

Kokers op maat

We hebben een assortiment standaardkokers inclusief afsluitdoppen beschikbaar om direct te bestellen. Wilt u een andere lengte of diameter, wilt u een membraan verpakking of een aluminium bodem en deksel voor een stijlvolle uitstraling, neemt u dan contact met ons op voor een prijsopgave of vul onderstaand contactformulier in. De kokers kunnen op maat worden gemaakt.

Kokers met uw eigen logo

Een bedrukte verpakking straalt professionaliteit uit en vergroot uw herkenbaarheid.

U kunt uw eigen kartonnen kokers laten bedrukken op de volgende twee manieren:

  • Repeterende strooibedrukking. Hierbij wordt eenvoudige bedrukking aangebracht op de buitenste laag papier, voorafgaand aan de productie van de kokers. Deze methode is het voordeligst.
  • Standbedrukking. Nadat de kokers zijn geproduceerd, wordt op een andere machine een bedrukt vel papier om de koker gewikkeld. Met deze methode zijn hoogwaardige full colour bedrukkingen mogelijk.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier.