26
Feb

Polardeli take-awaybox

Transparant gerecycled PET

Polardeli take-awaybox

Polardeli take-awaybox - Transparant gerecycled PET

Op zoek naar een milieubewuste voedselverpakking die ook nog een frisse uitstraling heeft? Dan is de Polardeli take-awaybox een goede keuze! 
Deze verpakkingen zijn gemaakt van transparant gerecycled PET. Het materiaal, rPET, bevat 80-100% gerecycled plastic. Het verrassend hoekige ontwerp is geïnspireerd op de natuurlijke vormen van het poolgebied. En daarbij zorgt het dessin ervoor dat schenken en eten zonder knoeien verloopt. De bakjes zijn zeer geschikt voor koude toepassingen zoals salades, fruit, nootjes, sauzen, kaas, pasta en groenten. Met een machine zijn de bakken sealbaar waardoor u de hygiëne en een langere houdbaarheid kunt waarborgen. Tevens zijn ze ook afsluitbaar met een deksel. De Polardeli boxen zijn stapelbaar, waardoor het perfect is voor het inrichten van een smakelijk ogende vitrine. 
Kleine porties worden steeds populairder, de Polardeli boxen spelen hier goed op in; ze zijn er in diverse afmetingen. Daarnaast is het kleinste bakje toepasbaar in de grotere formaten waardoor je een mogelijkheid krijgt tot het combineren van producten. Denk hierbij aan een dressing bij een salade.

Wat is gerecycled PET?

rPET is vervaardigd uit gerecyclede plasticflessen. Deze plastic flessen zouden anders verbrand worden of op een afvalberg terecht komen. 

 • Koolstofvoetafdruk: Over het algemeen heeft rPET een 50% lagere koolstofvoetafdruk dan plastic wat nieuw gemaakt is.
 • 80% gerecycled rPET: de Polardeli take-away box bevat tot wel 80% gerecycled PET. 
 • Voedselveiligheid: Voorschriften wat betreft voedselgeschiktheid geven aan dat de overige 20% van het product moet bestaan uit nieuw kunststof.
 • Testen: Het gebruikte materiaal voor de Polardeli box wordt geregeld getest om er voor te zorgen dat dit voldoet aan de voedselveiligheidsvoorschriften. Ook wordt het gehalte aan metalen en gevaarlijke stoffen getest. 
 • Recycleerbaar: rPET kan gerecycled worden als standaard plastic. 

Afmetingen

 • Mini: 102 x 80 x 24 mm - 100 ml
  Geschikt voor: Pesto, kruidenboter, dressing, jam, olijven, snoepjes, coleslaw, saus
 • Petit: 175 x 115 x 29 mm - 300 ml
  Geschikt voor: Fruit, olijven, augurkjes, noten, zaden, groente, bonen, rijst, quinoa, tiramisu, kaas, salami, vlees, vis
 • Medio: 175 x 115 x 48 mm - 500 ml
  Geschikt voor: Omelet, kaas, salami, tofu, groenten, bonen, pasta, rijst, quinoa
 • Grand: 175 x 115 x 69 mm - 750 ml
  Geschikt voor: Salade, vis, kip, drumstick, omelet, kaas, salami, prosciutto, tofu, bonen, rijst, quinoa

Meer weten?

Neem contact met ons op!